Британските депутати отхвърлиха за втори път искането на премиера Борис Джонсън

...
Британските депутати отхвърлиха за втори път искането на премиера Борис Джонсън
Коментари Харесай

Британският парламент отхвърли предсрочен вот

Британските депутати отхвърлиха за втори път искането на премиера Борис Джонсън за осъществяване на предварителни избори в Обединеното кралство на 15 октомври, съобщи Би Би Си. За провеждането на избори бяха нужни две трети от общо 650 гласа в Камарата на общините, само че настояването на Джонсън бе подкрепено само от 293 депутати, 46 гласоподаваха срещу, а останалите се въздържаха. Депутатите от опозицията отхвърлят да подкрепят извънредни избори, преди да бъде прибавен законът за блокиране на Брекзит без договорка. Той задължава Борис Джонсън да желае отсрочване на Брекзит до 31 януари 2020 година, в случай че напускането на Европейски Съюз със или без сделка не бъде категорично утвърдено от депутатите до 19 октомври. Премиерът обаче отхвърля да направи това макар опасността от правосъдни дейности. Веднага след вота Народното събрание излезе в насилствена почивка за 5 седмици по искане на Борис Джонсън и с утвърждението на кралица Елизабет Втора. 

На Острова към този момент тече подготовка на проекти за излизане на Англия без съглашение. Предвижда се хората, които пътуват от Обединеното кралство към страните от Европейски Съюз, да могат да пазарят още веднъж в безмитни магазини, заяви английското Министерство на финансите.

НЕВОЛИ

Българка, която е общински консултант в Южен Оксфордшър, е получила отвод на молбата си за уседналост на Острова, писа в. " Мирър ". Британските управляващи вкараха условие за подобен статут за жители на Европейски Съюз поради Брекзит. Магдалена Филипова-Ривърс живее във Англия от 19 година, омъжена е за английски жители и фамилията има 2 деца. Въпреки че е приключила висше обучение на Острова и по-късно работи там, молбата на Филипова-Ривърс е отхвърлена от Министерството на вътрешните работи с обяснението, че не е предоставила задоволително документи за последните 5 години. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР